Apátkúti-völgy , Visegrád



Visegrádra többször vissza kell térni, mert egy nap nem elég kulturális és természeti kincseinek megismeréséhez. A Királyi Palota, a Fellegvár , Pálinka Múzeum, vadaskert, a Duna-part csak néhány a sok szép és érdekes látnivaló közül. Most az Apátkúti-völgy néhány kincsét fedezzük fel. Tartsanak velem! A Duna-parttól a katolikus templom irányába, majd mellette elhaladva,


a Fellegvárhoz és a Nagy-Villámhoz vezető szerpentinút felé kell elindulni, majd a település határát elérve, az erdei iskolánál a piros jelzést követve jobbra le kell térni egy aszfaltos útra, illetve gyalogosan a mellette haladó sétaútra. 




Autóval a Bertényi Miklós Füvészkertig, a Telgárthy rétig hajthatnak, itt van lehetőségük az autóval parkolni. A réten sütögető- és pihenőhelyek, és egy erdei játszótér található. 






Tovább sétálva megtalálják a pisztrángos tavakat, itt kipróbálhatják horgásztudásukat. A kifogott pisztrángot hazavihetik vagy az  étteremben megsüttethetik.



Horgászbotot bérelhetnek a helyszínen és csalit is adnak hozzá. Tudni kell, hogy a kifogott pisztrángot meg kell vásárolni, mert ők már nem élik túl, ha visszadobják őket. 




A kirándulással remek élmény nyújthatnak a vakációzó gyermekeik számára. A jól megérdemelt ebéd után jöhet a kirándulás, vagy fordítva , a sorrend Önökre van bízva! 
Kellemes kikapcsolódást!

 Az Apátkúti patak völgyében:






Ördögmalom-vízesés



Figyeljünk a lábunk elé, hogy a váratlan  átkelők
életét megkíméljük!

Fotó: Horváth Zoltán 

képeim:

Nincsenek megjegyzések: