Mórahalom



Homokország fővárosa, ahol aranylik a homok, és kincset rejt a föld mélye. Országunk hatalmas értéke a termálvíz, itt nagy mennyiségben kerül a felszínre.


 Szépen kiépített fürdő,  körülötte virágokkal teli, gondosan alakított  park biztosítja a kikapcsolódást, pihenést az ide látogatóknak. 

Valamikor a  juhász megjósolta a dombtetőn:  "Möglássátok ide éccő még templomot építenek!" A templom 1892-ben el is készült, de még álmában sem gondolhatta akkor mekkora város, és fürdő épül majd a domb körül, ahol valamikor a csorda legelt.





A fürdőről:

“Nyáron 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, a téli hónapokban pedig 16 medencét (14 fedett és 2 szabadtéri medence) használhatnak. Az országosan is egyedülálló szaunapark - összesen 11 szaunával és a hozzá relax medencetérrel - tökéletes kikapcsolódást nyújt a szülők, nagyszülők számára.A fürdő széleskörű gyógy- és wellness szolgáltatásaival, fedett és szabadtéri élménymedencéivel, 15.000 m2-es parkosított zöldfelületével nem csupán a gyógyulni, hanem a kikapcsolódni, pihenni, valamint a sportolni vágyok igényeit is maximálisan kielégíti.”




“Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri alkáli-hidrogénkarbonátos vizét. A B-13-as kút 39,5 °C-os, ásványi anyagokban gazdag, jódos jellegű vize 1999-ben kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést, ám előtte is betegek ezreinek segített a gyógyulásban.Fürdőkúrában kopásos és gyulladásos izületi, illetve gerincbetegségek, izom, reuma valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére szolgál. A termálkút gyógyvízzé nyilvánítása során végzett klinikai vizsgálat statisztikailag igazolta a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd-, és vállizületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd-, és váll centrumának”. A meleg víz fokozza az ízületek, izmok, szervek anyagcseréjét, meggyorsítja a vérből tápanyagok felszívódását, fokozza a sejtekből a salakanyagok leadását. A termálvízben található ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódnak, egyenként jellemző speciális jótékony hatásukat ezáltal fejtik ki. A vízben a beteg ízületek gyógyító hatású átmozgatása a felhajtó erő miatt jóval könnyebb.”


A fürdőben a “kisgyermekek számára perem- és akadálymentesen alakítottak ki medencét, amely egyenletesen mélyül 30 centiméterre, míg a bébik számára kialakított medence 0-15 centiméter közötti. Elhelyezésüknek köszönhetően az anyukák és apukák a jacuzziból tökéletesen ráláthatnak gyermekükre. A családcentrikus szemlélet jegyében játszóház, pelenkázó és teakonyha is helyet kapott az épületben.”

Forrás:

Térkép:

Nincsenek megjegyzések: