Pilisszentiván, Ördög-torony

Kedves olvasó, egy rövid, de csodálatosan szép túrára hívlak !

Pilisszentivánra kirándulunk, ahol a Pilis és a Budai-hegység találkozik.






A település végén lévő  halastavak mellett a turistaúton sétálunk, a  messziről jól látható érdekes formájú sziklához. Érdemes jól kapaszkodó túracipőben menni, mert meredek és csúszós a sziklához vezető ösvény. Fokozottan védett tájvédelmi körzet! 




Valami békességes, nyugalom árad a környéken.
 „Az ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak vagy más néven sárkányvonalak hálózzák be a Földet. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek. Ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, hasonlóan az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. A többszörös metszetek egyben szakrális, szentnek tekintett helyek. 

Az energiakoncentráció hatalmas ezeken a területeken. Olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat. Lakni ezeken a helyeken nem egészséges és nem ajánlott, a túl sok energia nem kezelhető az ember számára. A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében, itt ugyanis az akupunktúrás pontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. Elsősorban templomokat, bazilikákat építenek ilyen pontokra. A papok a szent helyek építése előtt bemérték e vonalak találkozási pontjait, és meghatározott helyekre építették a templomokat.” http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20080930/a_vilag_csakrapontjai_/,




A sziklától, az ösvény tovább vezet a hegytetőre, kicsit meredek, de az élmény minden nehézséget elfeledtet.
Valóban valami kellemes megnyugtató erő hat rám.

Nem csodálkozom, kellemesen süt a nap, virágoznak a szebbnél szebb különleges virágok, zsongnak a méhek, bogarak éledeznek a napsütés langyos ölelésében. A kilátás minden irányban csodaszép, előttem messze a falvak, az ember alkotta épületekkel. Alattam, és mögöttem az erdő borította völgyek, hegyoldalak, ahonnan a madarak csivitelése hallatszik. Csodálatos hely, ahol kiülhetsz a hegyvonulat végén a csúcson megpihenni, 
hallgatni a madarak kórusát, míg a napsugár langyos szellővel cirógatja arcodat. Itt valóban fel lehet töltődni, a város és a mindennapok zaját feledni. 



Térkép:



Nincsenek megjegyzések: