Mezítlábas park , Bad Mitterndorf



Ausztriában, sok helyen találkoztunk un. Kneipp-parkokkal. Sebastian Kneipp német katolikus pap, aki lelkészi hivatását természetgyógyászati tevékenységgel egészítette ki. Világhírű vízgyógyászati módszert fejlesztett ki, amit ma is Kneipp-kúrának ismerünk. 



A parkokban különböző burkolatú, más és más alapanyagból készült ösvényeken, utakon járhatunk mezítláb. 


Fejlődik a talp érzékelése, felpezsdül a vérkeringés és az egyensúly érzékelésünk is próbára tehetjük. 



A különböző, természetes talajrétegen sétálva egyedi talpmasszázsban lehet részünk, itt minden felület más-más reflexpontot stimulál.



 A hűsítő gyep, meleg homok, fakéreg,különböző kőzetek, apró és nagyobb kövek, tobozok, de még jól kitaposott dagonya is szerepelhet a parkok kínálatában. 



A játékos túra után a jéghideg patakban is edzhetjük ereink , ez már annyira hideg volt , hogy fájt , de sokan jobban edzettek voltak nálam és bátran végigmentek a jéghideg szúrós-kavicsos patakmederben.



A hidroterápia lényege:

A bőr a hőszabályozás és az anyagcsere tekintetében sokkal fontosabb szerepet játszik, mint gondolnánk, mert számtalan fontos idegvégződés a bőrsejtekben található. A vízkezelések a bőrön keresztül az idegrendszerre hatnak. Összhangba hozzák a szívműködést, az anyagcserét, a vérkeringést, a légzést, az immunrendszert és a mirigytevékenységet. Segítik a bőr megtisztulását, kiválasztó funkcióját és a lelki egyensúly kialakulását. A hidroterápia nagy előnye, hogy a legtöbb esetben a páciens egyedül is alkalmazhatja.




Ugye, mennyi jó hatás! Tehát :
 Le a tornacipővel! Éljen a mezítláb !

Mittendorfi park térképe:


A park a település lakóinak összefogásával EU-támogatással épül vigyáznak rá és szeretik. Követendő példa!




Képeim:


Nincsenek megjegyzések: