A Mura mentén / ismét Ausztriában


Ismét Ausztria, és újra a Mura (Mur) folyó völgyében kirándulunk. 




Ez a varázslatos táj újra és újra elvarázsol, magával ragad, visszahív és visszavár. Csodálatos hegyek, erdők, legelők, vízesések,  patakok.




Szállásunk a St. Lorenzen ob Murauban lévő Club Hotel apartmanjában,  innen indulunk megcsodálni újra a régi kedves helyeket, és felfedezni a sok számunkra még új, ismeretlen szépségeket. St. Lorenzen ob Murau egy kis üdülőfalu, a Kreischberg lábánál. A főútról St. Georgen ob Murau-nál kell lehajtani, és a egy csodás fahídon jutunk át a túlpartra, a Mura felett. A híd vörösfenyőből készült, 45 méteren alátámasztás nélkül köti össze a folyó két partját. / téli képeim: /




A fahíd különösen szép látvány, a folyóparti sétány pedig kényelmes, hosszú sétákra csábít. A partoldalban birkák, tehenek legelésznek, nem törődve a bámészkodókkal.





A házak ablakaiban, kertjeiben virágok ezrei pompáznak. Szeretem ezeket a kerteket csodálni, hozom a képeket, lássátok a sok szépet, talán ad néhány új ötletet kiskertek rendezéséhez.








A település központjában a kedves kis román kori templom.




A ruhabolt szépséges stájer népviseletet árul, és a sarkon egy étterem várja az éhes látogatókat.






A hegy lábánál az Intersport áruház, itt lehet sporteszközöket venni, kölcsönözni, télen sífelszerelést, nyáron pedig kerékpárt.


A mountainbike szerelmeseit különböző nehézségű, kiépített, jelzett kerékpárutak várják. A folyóparti út elég kényelmesnek ígérkezik, a hegyek felé indulást már csak az edzésben lévőknek ajánlom, a sík terep után , felfelé,  bizony kemény emelkedők várják.


Itt nem rég nyílt meg a Kreischberghalle, ahol zenei, és egyéb kulturális programokkal várják a látogatókat.



A településen van uszoda, az igényeseknek golfpálya, és ami fontos a  kellemes jó levegő és szikrázó napsütés, itt biztosan minden látogató talál lehetőséget a pihenésre, kikapcsolódásra. A Tourinform irodában magyar nyelvű tájékoztató füzetekkel, térképekkel várják a vendégeket. Érdemes a nyaralás kezdetén felkeresni, mert sok hasznos anyaggal bővült a kínálat. (Turistautak, kerékpártúrák, térképek, látnivalók)

Képeim / diavetítés:



Térkép:


Blogomban saját képeim, és saját készítésű videóim szerepelnek.

Nincsenek megjegyzések: