St. Lambrecht, Ausztria

St. Lambrecht elsősorban bencés apátságáról nevezetes. A város kellemes kirándulások kiindulópontja a közeli nemzeti parkba. A kirándulásunk során csak a városkában volt időnk sétálni.  Varázslatos kisváros, régi épületei, kapualjak, minden apró részlet figyelemre méltó. Nagyon sok képet készítettem , mint mindig,  remélem sokuknak tetszeni fog!


St. Lambrecht a Zirbitzkogel-Grebenzen természeti parkhoz tartozik, a tengerszint felett 1028 m-en található téli-nyári üdülőhely. A város története összefonódott az itt található bencés apátságéval, amit 1076-ban alapítottak.


Bencés apátság


"A St. Lambrecht-i apátsági templom ma a község plébánia temploma is, a közösség tagjai együtt használják a szerzetesekkel. Eredetileg a temetőben álló kis kápolna szolgált plébánia templomként a hívőknek, amit később St. Peter templommá kereszteltek. A mai apátsági templom helyén már korábban is állt templom, először a 11. században, amit „St. Lambert im Walde” néven avattak fel a kolostor közvetlen közelében. Később 1160-ban szentelték fel a román stílusban átépített utódját. Ez az építmény nagyjából megközelítette méretét tekintve a mai épületet. A román templom leégése után 1262-ben a meglévő kő falakra egy új templomot építettek. 1421-ben szentelték fel a már inkább gótikus stílusú templomot.A kolostor múzeumában betekintést nyerhetünk az itt élő szerzetesrend 900 éves történelmébe. "

forrás: http://www.utazzausztriaba.hu/st-lambrecht-i-bences-apatsag.html






Gyógynövénykert 










Képeim segítségével , sok kis zugba bepillanthat: 


térkép:

Nincsenek megjegyzések: